2017. dec 05.

Miért kellenek téli gumik

írta: Péter alkatrészes
Miért kellenek téli gumik

Miért kellenek téli gumik?

 

Ebben a blog bejegyzésben elmagyarázzuk miért fontos a téli gumi feltétele amikor hidegre fordul az évszak.

Az első ok: olcsóbb, mint egy baleset

Ez egy kicsit morbid, de igaz; mit gondolsz, kevesebbet fogsz fizetni? Felteszed a téli gumit a járművedre, vagy fizeted a kórházi számlákhoz kapcsolódó költségeket, ha balesetet szenvedsz? Remélhetőleg az egészséged az első. A téli gumik kifejezetten télre készülnek, és szakosodtak a téli évszakhoz megfelelően.

A második ok: Biztonság

Az első okhoz szorosan kapcsolódik, a biztonság a téli időszakban rendkívül fontos. Az utak nagyon rosszak, csúszósak. A téli gumiabroncsok tökéletes módját nyújtják annak, hogy a téli szezonban biztonságban legyen az autód. Ha anya vagy édesapa vagy, és folyamatosan viszed a gyerekeket az iskolába vagy sportfoglalkozásra, még télen is, a jó téli gumiknak elsődleges szerepet kell játszaniuk.

teligumik.jpg

Harmadik ok a téli gumi vásárláshoz

A jó tapadás nagyon fontos, főleg amikor jeges útról van szó. Télen ha azt szeretnéd, hogy az autód képes legyen kezelni minden útviszonyt, akkor mindenképpen használj téli gumit.

Indoklás: jobb féktávolság

Még akkor is, ha nagyszerű fékeket használsz az nem jelenti azt, hogy a gumiabroncsok követni fogják az utasítást amikor rálépsz a fékekre és megpróbálod megállítani a járművet. A téli gumikat úgy tervezték, hogy jobb fékezési képességük legyen. Ez azt jelenti, hogy könnyebben és gyorsabban lehet vele megállni a hóban. Ez jelentős különbséget mutathat. Sokan tudják mennyit számít, hogy 10 méteren belül meg tudsz állni. A jobb fékezés soha nem lehet hátrányodra,

Ötödik oka: Utoljára

Sokan nem cserélik le gumijaikat, mert úgy nevezett 4 évszakos gumikat használnak. Ezek a gumik is inkább téli rendszerűek, mint nyáriak. Nyáron alapból jobb a gumik tapadása. Egy téli gumi nyáron még jobban tapad és ezért viszont hamarabb is kopik. Az a legjobb, ha az ember télen téli gumit használ, nyáron pedig nyárit. Ez nem véletlenül lett kitalálva ilyen módon. Ezt sok év tapasztalata eredményezte.

Szólj hozzá

téli gumi téli gumik